Alıntı:
Türk_Şad Nickli Üyeden Alıntı
Dergiyi ayrıntılı olarak okumadım. Göz gezdirirken şu başlık ilgimi çekti ve biraz göz gezdirdim.
"Türklerin dini inançları" gibi bir başlık vardı ve orada Müslümanlık dışında hiç bir şey göremedim cinlerin özellikleri gibi saçma yazılar bulunmaktaydı "Şamanizm"i konu ederseniz daha çok sevinirim "Müslümanlığı" Türklerle bu kadar özdeleştirmek gariptir yakıştıramadım...
Bu arada cinlerin ayakları ters olurmuş yani tanıştığımız birisinin önce ayaklarına bakmak gerek 
|
O yazı Anadolu Türklerinin Müslüman da olsalar Tanrıcılıktan kalan adetlerinden vaz geçmediklerinin bir kanıtıdır. Yazıda cin olarak geçenler Tanrıcılık içinde var olan iyelerin yeniden adlandırılmasıdır. Örneğin bugün Anadolu'da kısır bir kadının elma ağacı altında yuvarlanması diye bir adet varsa bu kadim Türk dinindeki ağaç kozmogonisine işaret eder, keza ağaçlara çaput bağlamakta öyledir. Müslümanlığı dini inancı olarak benimseyen, siyasallaştırmayan insanın inancı kişisel olarak beni ya da tanıdığım kadarıyla buradaki arkadaşlarımı rahatsız etmez. O yazıyı tekrar baştan sona okumanızı tavsiye ederim.