Türkçü Turancý Turania.Net & Com Turan Uluslarý Turan Forumu - Turanian Nations' Turan Forum

Go Back   Türkçü Turancý Turania.Net & Com Turan Uluslarý Turan Forumu - Turanian Nations' Turan Forum > Turania.Net & Com > Magyarország > Történelem és Kultúra > Történelem

Yeni Konu aç  Konu Kapatýlmýţtýr
 
Seçenekler Stil
  #11 (permalink)  
Alt 28. January 2010, 05:20
Turul1101 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
Denetçi / Moderator
 
Üyelik tarihi: Sep 2009
Ýletiler: 667
Standart

.
Alýntý:
Nemere Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Most akkor a buddhistákkal vitatkozol? Olvass bele Bakos Attila: Kőtörő Fű, vagy a Duna evangéliuma c. könyveibe. Ott egyértelműen levezette a kérdést. Az, hogy te mit gondolsz, az más kérdés, de elég sok bizonyíték van arra, hogy úgy van ahogy leírtam. Ha gondolod nyitok neki egy külön topikot..

Nem kell "vitatkozzak" senkivel - kb 5 percbe kellett hogy megnezzem a wikipediat es bemasoljam az alapveto tenyeket...

Alýntý:
Siddhārtha Gautama (Sanskrit: सिद्धार्थगौतम; Pali: शिद्धत्थ ङोतम Siddhattha Gotama) was a spiritual teacher in the north eastern region of the Indian subcontinent who founded Buddhism.[1]
Gautama Buddha - Wikipedia, the free encyclopedia

Alýntý:
Shakya (Sanskrit:Śākya, Devanagari: शाक्य and Pāli:Sākya) was an ancient janapada (realm) of India in the 1st millennium BCE.[1] In Buddhist texts, the Śākyas are mentioned as a Kshatriya clan of Gotama gotra.[2][3] The Śākyas formed an independent kingdom at the foothills of the Himālayas. The Śākya capital was Kapilavastu (Pāli: Kapilavatthu), currently situated in Nepal.
Shakya - Wikipedia, the free encyclopedia

Alýntý:
A gotra is the lineage or clan assigned to a Hindu at birth. In most cases, the system is patrilineal and the gotra assigned is that of the person's father. Other terms for it are vansh, vanshaj, bedagu, purvik, purvajan, pitru. An individual may decide to identify his lineage by a different gotra, or combination of gotras.

According to strict Hindu tradition, the term gotra is used only for the lineages of Brahmin, Kshatriya and Vaishyavarnas. Brahminical gotra relates directly to the original seven or eight rishis of the Vedas. Later, the term gotra was expanded beyond Brahmin.

A gotra must be distinguished from a kula. A kula is a set of people following similar cultural rituals, often worshiping the same divinity (the Kula-Devata, god of the clan). Kula does not relate to lineage or caste. In fact, it is possible to change one's kula, based on one's faith or Iṣṭa-devatā.
Gotra - Wikipedia, the free encyclopedia

Alýntý:
In Buddhism, buddhahood (Sanskrit: बुद् buddhatva. Pali: बुद्धत buddhatta. Or (both) buddhabhāva) is the state of perfect enlightenment (Sanskrit: samyaksambodhi (सम्यक्संबुद्ध). Pali: sammāsambodhi (सम्मसम्बोधि)) attained by a buddha (help·info) (Pali/Sanskrit for "awakened one").

In Buddhism, the term 'buddha' usually refers to one who has become enlightened (i.e., awakened to the truth, or Dharma). The level to which this manifestation requires abstraction from ordinary life (ascetic practices) varies from none at all to an absolute requirement, dependent on doctrine...
Buddhahood - Wikipedia, the free encyclopedia


Azoknak akik nem ertenek Angolul:

Google Translate#


A fentebbibol megtudjuk: Buddha eredeti neve Siddhārtha Gautama, a Buddha megnevezes egy Hindu nyelvu cim ami "szellemileg (tokeletesen) emelkedett" egyent jelent, a Shakya nevu janapanda-ba vagyis tartomanyba szuletett, mint neve is arra utall a Gotama gotrahoz vagyis klanhoz/torzshoz szuletett - a Gotra szo jelentese szinten reszletezve van - egyaltalan nem "dinasztiat" jelent..


Hogy egyesek analfabetak - es az okoskodasuk egy 3 adik osztalyos szinten irt nyilvanos adatbazis is egybol 3 vagy 4 ponton azzonal megcafol - az a maguk "erdeme"..

(ha SciFi fantaziakat akartok atelni irjatok a Gyuruk Urarol, vagy az x Bolygorol - a Magyar ostortenelemnek hagyjatok beket..)


Kulonben az ujkeletu "ostortenelem" kulonos hasonlatossagokat mutat a Szlovak, Szerb, es Roman "tortenelemmel".. Van egy bizonyos alapos hasonlatossag a "Decebal" legenda, a "Morva allam dicsoseges multja" es "Jezus a Parthus herceg" es a "MU sziget az emberiseg eredete" kozott..

Avval a kulonbseggel hogy amig az elobbi balkani takolmanyok a szoban forgo nepeket erdemtelenul felemelik addig a "magyar" valtozatok oseink dicsoseget tenylegesen eltuntetik, illetve felcserelik franya izu melyidegen takolmanyokra..


Alýntý:
de elég sok bizonyíték van arra, hogy úgy van ahogy leírtam

Nos tessek masold be oket - de "ostortenesz" Magyarorszagi forrasok kizarva.

A Budapesti okoskodok bebizonyitottak hogy megbizhatatlanok ebbol a szempontbol - sot ahogy a Magyar ostortenelemmel mocskolodnak (bomlasztanak) ezek a honi lakosok egyetemesen bunozok..Alýntý:
Most akkor a buddhistákkal vitatkozol?

Es melyik "Buddhistakkal" vitatkozom pontosan. (Habar ki tudja - talan valamelyik Budapesti polgar valoban Buddha reinkarnacioja...)

Ami azt illeti, valahol sejtem hogy a wikipedia (nagyon alapszintu es nyilvanos) adatbazisanak Buddharol szolo reszeben Buddhistak is kozremukodtek..


Alýntý:
Ha gondolod nyitok neki egy külön topikot..

Nyugodtan nyithatsz - az effele komediak novelik a forum forgalmat..


De ami azt illeti hon ajanlt hogy alittasaidat hiteles (lehetoleg mas mint "magyar" vagy ha megis akkor nemzetkozileg elismert) tudomanyos munkakkal is tamaszd ala - es itt nem Szleszak Pisti, Budapesti lakos, hivatasos villanyszerelo "A Magyarok Afrikai Rokonsaga" c. "muvere" gondolok..


Magyarorszag egyik nagy problemja hogy fulladozunk a hazugsagban es a hamissagban - a "nemzeti" oldalon sincs ebbol hiany.. (azert nem jutunk semmire)

.

Konu Turul1101 tarafýndan (28. January 2010 Saat 08:02 ) deđiţtirilmiţtir.
  #12 (permalink)  
Alt 2. February 2010, 15:22
Nemere - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
Otađ Üyesi / Forum Member
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Bulunduđu yer: Magyarország, Budapest
Ýletiler: 43
Standart

Turul, igen csak kevéssé ismered akkor a buddhizmus lényegét, és tanításait, illetve csak homályos elképzeléseid vannak a wikipédia szócikkei alapján a kérdéskörről. Egymásközt szólva a wikipédia igen csak hiányos illetve a hitelessége is megkérdőjelezhető, miközben a magyarság finnugor nyelviségének kérdésében nem fogadod el a "véleményét", ebben a kérdésben meg miért? A buddhizmussal nagyon sok vonalon tagadhatatlan a magyarság és a rokon népeink kapcsolata.

"Keressetek , kutassatok, mert az egész világnemzete sem talál annyi kincset kultúrájának gyarapítására, mint a magyar társadalom az ősi indiai kultúra tárházában"

(Kőrösi Csoma Sándor)
  #13 (permalink)  
Alt 2. February 2010, 15:50
Nemere - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
Otađ Üyesi / Forum Member
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Bulunduđu yer: Magyarország, Budapest
Ýletiler: 43
Standart

A magyar szellemiség eredete

A belső-ázsiai Sambala – az ázsiai műveltségek bölcsője

Számos ázsiai népnél él egy legenda, mely szerint létezett egy ősi birodalom, amely a mai ázsiai műveltségek bölcsője volt. Uralkodói jóságosak és bölcsek voltak, lakói békében és jólétben éltek. Mind az uralkodó, mind a nép a Belső Ösvényt járta, emberséges és emelkedett szellemű volt, így az országban felépült a megvilágosult társadalom. A tibetiek ezt az országot Sambalának hívják. Népéből a hagyomány szerint számos megvilágosult született, és a Szkíta Bölcs Buddha is meglátogatta első királyát, akit magas szintű tanításokban részesített. E tanítások ma Kálacsakra Tantra néven ismertek. Királya példáját követve, az egész nép a Belső Ösvény gyakorlója lett, és magas szellemi szintet ért el.

Az eurázsiai szellemiség ősi szkíta központja

A neves iráni tudós, Idries Shah, a szellemi hagyományok kutatója írja, hogy az eurázsiai szellemiség ősi központja a szkíta népek lakta Közép- és Belső-Ázsia volt. Szerinte e szellemiség nagyrészt a magyarok közvetítésével eljutott Európa népeihez, valamint az indiánok révén az amerikai földrészre is. Közvetlen és közvetett kisugárzása alapvető hatással volt Eurázsia „peremterületeire”: Kínára, Indiára, Mezopotámiára, Egyiptomra valamint Európa régi földközi tengeri műveltségeire is, és ma is meghatározó erőt gyakorol szinte egész Földünk népeire. Magyar műveltségünk e szellemiségnek a közvetlen örököse.

Magyar ősnép, ősnyelv, ősműveltség


A régi görög források szerint a szkíták nemzetsége a legősibb a Földön. Az élő buddhista hagyomány Buddhának, a szkíta királyfinak a családfáját Földünk első uralkodójáig vezeti vissza, a legősibb időkbe. Eredetkutatásunk egy újabban kialakult vonalának képviselői a legújabb genetikai kutatásokat egybevetve a régészet leleteivel, arra a tudományos érveléssel alátámasztott eredményre jutottak, hogy a magyarság őshonos a Kárpátmedencében, aminek ténye visszavezethető egészen a jégkorszakig. Eszerint mi magyarok a jégkorszakig visszavezethető genetikai, kulturális és nyelvi folytonosságot képező ősnép vagyunk, a magyar nyelv ősnyelv, ősi rovásírással, a magyar kultúra pedig ősműveltség. Fajunk, nyelvünk, műveltségünk és hazánk, a Kárpátmedence – szemben az eddigi elképzelésekkel – népek, nyelvek és műveltségek kirajzásának forrása.1 A Kárpát-medencébe beáramló szkíta-hun őseink ezzel az őshonos szkíta népességgel egyesültek. (Helyzetünk e szemlélet szerint érdekes hasonlóságot mutat a tibetiekével, akik őshonosnak tartják magukat a Tibeti fennsíkon, és ugyanakkor hirdetik fajuk és műveltségük szkíta rokonságát.)

A belső utazás szkíta hagyománya

Ősidőkbe visszanyúló szkíta hagyományunkban eleink évezredeken keresztül felhalmozott bölcsességet hagytak ránk. Ez az eurázsiai hagyomány, melynek életet adó gerince a belső utazás, ma is él, és ma is teljes. Tanításai és gyakorlatai tartalmaznak minden szükséges útmutatást a teljesség megtapasztalásához elvezető belső utazástól a megvilágosult társadalom felépítéséhez szükséges minden tudni- és tennivalóig. Az élet minden területét érintik, a lelki-szellemi kultúra felépítésétől és ápolásától a megvilágosult rendnek a külső környezetben való megteremtéséig.

A lényegi tanítások ismételt hullámai

A belső utazás szkíta hagyománya a történelem folyamán sokszor gyakorolt megtermékenyítő hatást világunkra. A Kárpát-Medencétől a Csendes Óceánig ívelő Szkíta Övezetben megjelent megvilágusult mesterek újra és újra felelevenítették a lényegi tanításokat, melyek hullámai ismételten szétáradtak Földünkön, új erőt adva a szellemi útnak. A buddhista hagyomány számon tartja, hogy a Szkíta Bölcs Buddha előtt számos buddha élt és tanított. Hagyományának alapítóját, Senrab Buddhát, a tibeti bön a történelem előtti korokba helyezi. Mindezen megvilágosultak tanítványai szerteáradtak a világban, és terjesztették a belső utazás tanait, melyek nyomai fellelhetők sok helyütt.
A tanítások több ízben voltak megújító hatással Európára is. A Buddha idejét követő századok kis-ázsiai és görög bölcsei nyitják a sort. Jézus tanításaiban meghatározó szerepet játszik a Buddha által tanított Széles Út, amely éppen a Jézust közvetlenül megelőző időkben kezdett széles körben terjedni nem is olyan messze a mediterrán térségtől. De a belső utazás magas szintű gyakorlójára mutat az is, hogy Jézus megvalósította a szivárványtestet, aminek bizonyítéka a halálakor eltűnt teste. E gyakorlat hagyományvonala ma is töretlen mind a tibeti buddhizmusban, mind a bönben, és gyakorlására napjainkban is adódnak példák. A szivárványtest megvalósításához elengedhetetlen az élő hagyományvonal áldása, ami arra a következtetésre vezet, hogy Jézusnak magának is rendelkeznie kellett vele.
A belső utazás tanításai később az alkímia néven terjedtek el. Egyik legjelentősebb hulláma a középkor haldokló szellemiségű Európájába hozott világosságot, „újjászületés” (reneszánsz) néven. E kornak szinte minden egyes kiemelkedő alakjáról megmutatkozott, hogy a belső utazás gyakorlója volt.

Szellemi újjászületés napjainkban

Jelen korunkban a Belső Ösvény nagy léptekkel terjed az egész világon, és máris jól látható változásokat eredményez a tudományok és a művészetek terén, egy várva-várt újabb „újjászületést” indítva útjára a válság szélére sodort világunkban.
Szorosabb értelemben vett magyar hagyományunkban az elméről szóló tanítások meséinkben maradtak ránk, de bölcs tanítóinknak számtalan más eszközük is volt a világról szóló tudásuk megfogalmazására. Ilyen az ötfokú zene, a táncok, a művészet, az ételek elkészítésének módjai, a települések építési rendje, a társadalom szervezése, és ilyen az élet minden részére kiterjedő szokások és szertartások sora, amelyek mind az élet szentségét és mélyebb értelmét fejezik ki. Az életben megjelenített tudást a Belső Ösvény tanítói alkották meg jótéteményként, hogy az egész nép életének megvilágosult rendet adjanak, hogy hétköznapi cselekedetek során keresztül is mindenki át tudja élni a világ szentségét. Ez tükröződik a magyar népi hagyomány ősi szertartásosságában, amely kiterjedt a közösség és az egyén életének minden mozzanatára és tárgyára.

A tibeti mesterek az ősi szkíta tudás letéteményesei

Bár magyar hagyományunk sok értékes eleme ma is meghatározza vagy legalábbis befolyásolja gondolkodásunkat és életünket, minden jel arra mutat, hogy a lényegi tanítások élő átadásának vonalai sajnos mára eltűntek. Napjainkban is léteznek azonban a világon bölcs tanítók, akik nemcsak őrzik a szkíta hagyomány vonalait, hanem a gyakorlatban is megvalósították annak legbelső lényegét. Ilyenek a tibeti mesterek, akik az ősi szkíta tudás letéteményesei. Több megvilágosult mester tanításai elérhetők és gyakorlatba ültethetők hazánkban is. Nyitva áll tehát az út, hogy újra befoglaljuk műveltségünkbe a Belső Ösvény tanításait és gyakorlatait, melyek mindannyiunk szellemi, lelki valamint testi jóllétének biztosítékai.

forrás, illetve bővebben:FĹ‘oldal | buddha-tar.hu
  #14 (permalink)  
Alt 3. February 2010, 12:38
Turul1101 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
Denetçi / Moderator
 
Üyelik tarihi: Sep 2009
Ýletiler: 667
Standart

Alýntý:
Nemere Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Turul, igen csak kevéssé ismered akkor a buddhizmus lényegét, és tanításait, illetve csak homályos elképzeléseid vannak a wikipédia szócikkei alapján a kérdéskörről. Egymásközt szólva a wikipédia igen csak hiányos illetve a hitelessége is megkérdőjelezhető, miközben a magyarság finnugor nyelviségének kérdésében nem fogadod el a "véleményét", ebben a kérdésben meg miért? A buddhizmussal nagyon sok vonalon tagadhatatlan a magyarság és a rokon népeink kapcsolata.

"Keressetek , kutassatok, mert az egész világnemzete sem talál annyi kincset kultúrájának gyarapítására, mint a magyar társadalom az ősi indiai kultúra tárházában"

(Kőrösi Csoma Sándor)

A Buddhizmus lenyege lenyegtelen - azon kivul hogy nyilvanvaloan idegen - itt Buddha szarmazasarol van szo.

Ami a "kapcsolatot" illeti szamos Turani nep Mohamedan - ez nem jeletni azt hogy Mohamed Hun volt. (es itt sem lenyeges a vallas tartalma - azon kivul hogy errol is tudjuk hogy idegen)


A Wikpedia elegge pontos nem Magyar ugyekben, es feluletessege ellenere elegseges hogy megdontse a semmilyen tudomanyos tenyek altal ala nem tamasztott felsult "ostortenelmi" elmeleteket. (ha lenne a sok hulyesegben valami akkor mar komolyabb forrasokhoz kellene nyulni)


Es hogy miert nem pontos Magyar ugyekben - megmondom miert - azert mert ha a Buddhizmusrol hulyesegeket irna akkor a Buddhistak beleszolnanak. Magyar ugyekben viszont irhatnak amit akarnak mert nincs ki kozbeszoljon.

Miert nincs?

Eloszor is mert a "Sumir"ozok es hasonszoruek nem igazan Magyar elkotelezettseguek - es a dadogason es ontomjenzesen kivul nem ernek egy kalap uruleket sem. Ok a belvarost akarjak igazolni (vagy valamilyen mas erdeket pl "oskeresztenyseg" "osbuddhizmus" stb..) nem a Magyarsagert kuzdeni.

Masodszor mert ha meg van is valahol egy par igaz Magyar tortenesz azok energiajuk tobbseget az elobbi csoport elleni kuzdelemre kell felaldozzak - az irdatlan mennyisegu hamissag es forgoszemu lokottseg visszaveresere a honi fronton.. (es ugyanezek miatt sok penzuk vagy kovetojuk nincs - mert az elobiek ezt is "elintezik" a komoly kutatok rovasara)

Es vegul mert ha lenne is egy ket Sumir kultista aki kozbeszolna a Wikipedianak - olyan minden tudomanyos alapot hianyolo felsultsegekkel amelyet ezek vallanak nincs olyan tudomanyos vagy akademikus forum amelyen komolyan venne oket..Es kulonben amit ide leirtal - es a honlap amihez linket tettel egy Magyarorszagi Buddhista kult honlapja.

Alitasait egyetlen tudomanyos tennyel sem bizonyitja vagy tamasztja ala - csak "leirja"... Mint a tobbi hasbeszelo.

Nem bizonyit mast csak azt - amit irtam - hogy a hamissag es a hamisitas a Magyar tortenelemmel visszaeles merteke irdatlan - es mar pityipalko is ostortenelemmel bizonygatja a kft-jet.

Megegyszer ha tudsz egy Magyarorszagon kivuli Buddhista (vagy barmilyen mas) honlapot ami komoly bizonyitekokkal alatamasztaja a Buddha alitolagos Turani szamazasat akkor azt felteheted.

Budapesti uruleket hiba teszel fel attol fuggetlenul hogy siman Sumirista vagy Buddhista vagy Hindu vagy Oskereszteny vagy Szittya-OsAfrikai... vagy Karl Marx (bocs "Marx Karoly") Turani szaramzasat es a Marxizmus osi Szittya eredetet bizonygatja levegobol vett ezoterikus pszihodadogasokkal.. (avagy "belso utazassal")

.

Konu Turul1101 tarafýndan (3. February 2010 Saat 13:07 ) deđiţtirilmiţtir.
  #15 (permalink)  
Alt 3. February 2010, 13:16
Turul1101 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
Denetçi / Moderator
 
Üyelik tarihi: Sep 2009
Ýletiler: 667
Standart

."Hunok" - gyonyoru...

Obrusánszky - jo szolid szlav nev, ami vegere ra b@sztak az ipszilont... (Ketseg kivul Szittya kiralyok titkos sarja, es generaciokig fonemesek voltak a felmenoi .. )


De ne felejtsuk:

Jótékonysági utalvány
Köszönjük a sok-sok téglajegy adományt, melynek révén több ezer ember járult hozzá a Szabadító Buddha Anya Templom építéséhez.
A gyűjtés folytatódik!

Es

Törzsvásárlói kártya
Ha minimum 3000 Ft értékben vásárolsz, akkor kapsz ajándékba egy Törzsvásárlói kártyát, amellyel 10% kedvezménnyel vásárolhatsz CD-t, DVD-t, saját kiadású könyveinket (más kiadók könyveire nem vonatkozik a kedvezmény), ajándéktárgyakat, ételeket, italokat a tari és a budapesti üzleteinkben.

Tovabba:

Tara Templomot építünk


Es ami a soknal is tobb:

Szponzorokat keresünk a Szabadító Buddha Anya szobor elkészítéséhez


Vegyuk elo a penztarcankat a "Hunok" neveben es keszuljunk fel a belso utazasra... a Szittya Nepali-Tibeti-Kambodzsai nagymesterek neveben....
  #16 (permalink)  
Alt 8. February 2010, 12:23
Turul1101 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
Denetçi / Moderator
 
Üyelik tarihi: Sep 2009
Ýletiler: 667
Standart

.

Alýntý:
Buddhának, a szkíta királyfinak
"Buddha, a szkíta királyfi"

......

Csak a Szittyakat ne kevernetek bele.. Mondjatok meseket inkabb Szvatoplukrol..

"Szvatopluk a Buddhista kiralyfi" es a morva osbuddhistak... (avagy - tartsatok a lokott szemeteteket a sajat hazatok tajan) s aztan menjetek Pozsonyba templomot epiteni es majomkodni...

Mi pedig kezdjuk megunni hogy minden idegen jottment, minden elkepzeleheto modon eloskodik rajtunk, es tonkreteszik mindazt ami a mienk... (amitol meg a multunk es az oseink csontjai sincsenek biztonsagban).

Konu Turul1101 tarafýndan (8. February 2010 Saat 13:12 ) deđiţtirilmiţtir.
Konu Kapatýlmýţtýr

Etiketler
átmenö , folyamata , hunok , szkitába


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayýtlý üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deđiţtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açýk
Smileler Açýk
[IMG] Kodlarý Açýk
HTML-Kodu Kapalý
Trackbacks are Kapalý
Pingbacks are Kapalý
Refbacks are KapalýTüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmýţ. Ţuanki Zaman: 18:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBSEO 3.0.1 Cebe Noyan
Turania.Net & Com